Variante pentru terasa inchisa- materiale si avantaje

Ti-ai amenajat terasa exterioara a casei? Esti mandru de munca ta, insa simti ca lipseste ceva? Daca planuiesti sa utilizezi terasa pe toata perioada anului trebuie sa iei in considerare ca poate fi incomod in sezonul rece, chiar daca ai construit si un acoperis. Noi iti punem la dispozitie mai multe metode sa iti inchizi terasa cu pereti ficsi sau retractabili. Iti vom prezenta detalii despre fiecare sistem in parte, cu beneficii si dezavantaje, pentru ca tu sa alegi cea mai buna varianta pentru spatiul tau, indiferent ca este personal sau profesional.

Inchidere terasa

In cazul in care ai ales pentru aranjamentul terasei o pergola, te felicitam, fiindca pergola este o alegere eleganta si rezistenta totodata. Pentru a mentine nota sigurantei, iti recomandam sa apelezi la o inchidere cu pereti de sticla. Avantajele ei tin atat de durabilitatea in timp, cat si de partea estetica. Principalul beneficiu este rezistenta crescuta la interperii. Indiferent in ce zona a tarii locuiesti, vremea nu isi va lasa amprenta asupra peretilor tai de sticla. Acestia sunt realizati dintr-o sticla durabila, care nu se sparge atat de usor. Fie ploaie, vant puternic sau zapada, sticla isi mentine calitatea ca la inceput. In plus, izolarea cu sticla de protejeaza de poluarea fonica, cu atat mai mult daca spatiul tau este unul profesional, ca locul de munca sau propria afacere si locatia este intr-un oras mare. De asemenea, sistemul este rezistent la coroziune, fiind sustinut de materiale de calitate. 

Cat despre aspectul estetic, inchiderea cu pereti de sticla este pusa in valoare cu cat biroul se afla la un etaj mai inalt, fiindca angajatii se pot bucura de priveliste, care aduce un plus de liniste si confort. Mai mult, pentru clientii mai pretentiosi, sistemul de sustinere a sticlei, care este din aluminiu, poate fi anodizat, ceea ce presupune adaugarea unui strat subtire de oxid de aluminiu, care are rolul de a evidentia aspectul metalic si de a-i asigura durabilitatea in fata conditiilor meteorologice.

O alta varianta este sticla glisanta tip ghilotina, comuna in strainatate. Practic sunt geamuri inramate, in trei straturi de sticla, numai ca unul este incadrat fix, iar celalalt se ridica. Cele trei straturi de sticla sunt etansate in cauciuc. Principiul de functionare se numeste up&down si poate fi folosit manual sau automat prin telecomanda. Este o varianta solida, deorece rama care incadreaza sticla este din aluminiu, iar baza este din fier zincat cu acoperire electrostatica. 

Usa culisanta sticla

Cea mai buna varianta de acces intr-un spatiu inchis asa cum am explicat mai sus este printr-o usa culisanta. Avantajul ei este ca nu ocupa spatiu atunci cand este deschisa, fiind inramata in cadrul peretelui, nedeschizandu-se in interior sau exterior. Usa glisanta este mai eleganta decat cea clasica in balama si exista mai putine sanse sa fie acoperita de urme de palme pentru ca nu poate fi deschisa cu viteza cu care deschizi o usa obisnuita. Atunci cand o deschizi mai rapid decat anticipai, tinzi sa o prinzi cu mana si, fiind de sticla, o murdaresti, insa usa culisanta iti ia aceasta grija. 

Terasa inchisa cu folie PVC transparenta

Folia casetata realizata din PVC transparent este o varianta eficienta atunci cand nu esti dispus sa investesti o suma considerabila in amenajarea terasei. Dezavantajul este ca nu-i la fel de aratoasa ca sticla, fiind realizata din plastic. Totusi, de mentinut ca mentine gradul de iluminare naturala al spatiului, chiar si atunci cand este colorata. Acesta este si avantajul care o diferentiaza de alte tipuri de inchidere a terasei: poate veni in diferite nuante, pentru a adauga un plus de veselie terasei tale. 

Rulourile transparente sunt, de asemenea, rezistente la conditii meteorologice intense. Un alt aspect al foliilor este curatarea. Sticla poate fi stearsa cu orice fel de solutie, pe cand la folia PVC trebuie sa acorzi putin mai multa atentie, deoarece este acoperita de un strat protector impotriva razelor UV, care se poate zgaria. Astfel, curatarea se face cu apa calduta sau, in cazul murdariei persistente, cu apa si putin sapun lichid. Este de evitat alcoolul si carpele din materiale aspre. Un alt avantaj al foliei casetate este posibilitatea de a o rula in sus atunci cand vrei ca temperatura ridicata sa patrunda inauntrul spatiului tau.

Umbrire terasa

In cazul in care iti doresti ca, odata cu inchiderea terasei, sa tintesti si umbrirea ei, o metode potrivite pot fi ruloul pentru umbrire sau jaluzelele verticale. Ti-e dor de vacantele insorite din Grecia? Poti aduce terasele umbroase si elegante de la mare chiar la tine in curte cu Vertical Blind Santorini. Acestea sunt jaluzele verticale intregi, din materiale textile rezistente la soare si ploaie. Sunt disponibile in mai multe culori si dau un aspect rustic mediteranean. Se ridica fie manual, fie prin intermediul unei telecomenzi. 

Apoi, mai exista varianta jaluzelelor din materiale sintetice, precum acrilicul, poliesterul, PVC-ul transparent de care am amintit mai sus si prelata netransparenta. Avantajul celor netransparente este ca ofera un grad de umbrire de aproximativ 80%, in functie de materialul ales, de textura si culoare. In mod obiesnuit, culorile mai inchise confera un plus de umbrire, insa uneori dau impresia de spatiu mai mic. 

Indiferent de tipul de sistem de inchidere pe care il alegi, pe site-ul nostru gasesti o multime de oferte, care se muleaza perfect pe asteptarile si preferintele tale. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CERE OFERTA ACUM

Suntem aici pentru a raspunde tuturor intrebarilor tale!
Contacteaza-ne prin WhatsApp
Call Now Button